بازار سنتی قزوین
بازار سنتی قزوین با معماری قدیمی و سر پوشیده خود از جمله مکان های دیدنی شهر قزوین محسوب می شود.
تاریخچه بازار سنتی قزوین به حدود یک هزار سال پیش می رسد، این بازار تا دوره صفوی گسترش یافته است. در دوره صفویه قزوین به عنوان پایتخت ایران برگزیده شد و این امر سبب شد تا در این دوره مکان های مختلفی در شهر قزوین احداث شود . در دورهٔ قاجار کاروانسرای سعدالسلطنه در مجاورت بازار احداث شد . شهر قزوین با توجه به موقعیت جغرافیایی خود پل ارتباطی بین شرق و غرب کشور بود و ارزش فوق العاده ای دارد .
بازار سنتی قزوین در زمان صفویه احداث شد ولی بیشتر بناهای احداث شده آن در زمان قاجاریه ساخته شد . به نقل از خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران، «معماری بازار قزوین در زمان صفوی شکل گرفته و معماری بازارهای اصفهان، شیراز نیز به همان دوره برمیگردد، این بازار در طول ۹ قرن یک جابجایی از جنوب به شمال داشته بطوری که در این جابجایی مسجد جامع کاملاً از بافت بازار جدا شدهاست و هماکنون ارتباطی بین بازار و مسجد جامع مشاهده نمیشود».
از مهمترین قسمت های بازار سنتی قزوین می توان به: مسجدالنبی (مسجد شاه)، کاروانسرای سعدالسلطنه، کاروانسرای وزیر، سرای حاج رضا، سرای رضوی (سرای شاه)، تیمچههای روباز و سرپوشیده از جمله درویش مهدی، حاج محمد تقی و راستهٔ قیصری اشاره کرد.
در دوره صفویه بازار سنتی قزوین گسترس فراوانی یافت به طوری که هر بازار به صنف خاصی تعلق گرفت . در هر یک از این بازارها، مسجد، حمام، سراها، تیمچهها و قیصریههایی وجود دارد که از این میان، تیمچهها مرکز تجارت و قیصریه محل صنعتگران بوده است. بازار قیصریه قزوین با تاقهای آجری و ارتفاع بسیار زیاد، بخشها یی از بازار قزوین است که دارای چهار دروازه بوده و هنوز آثار به جای مانده است.
نشانی: شهر قزوین ، از سمت شمال به خیابان امام خمینی (پهلوی سابق ، رشت سابق تر) از شرق به سرای شاه و از جنوب به خیابان کورش و از غرب به خیابان مولوی
Hello! I’ve been reading your web site for a long time now and finally got the bravery to go ahead and give you a shout out from
Huffman Texas! Just wanted to say keep up the great job!
Fantastic web site. Lots of helpful information here.
I am sending it to several friends ans additionally sharing in delicious.
And obviously, thank you for your effort!